Единично опакован локум „Орехи с карамел“

Единично опакован локум с вкус „Орехи и карамел“. Локумът е запазил славата си и до днес. Съвременните изследвания показват, че той е не само вкусен, но и полезен продукт.

Ето защо, не пропускайте възможността да си похапнете от него .

Съставки: захар, вода, пшенично нишесте, глюкоза, орехи – 10 %, регулатор на киселинността: лимонена киселина Е330; ароматизант: карамел.

Нетно количество 30 гр. е. Съхранение: да се съхранява на сухо и прохладно място.

Енергийна стойност 351.84 kcal
1472.10 kJ
Мазнини
– от които наситени мастни киселини 0.2 g
0.2 g
Белтък 1.0 g
Въглехидрати
– от които захари 87.96 g
87.96 g
Натриев хлорид
– от който натрий 0,100 g
0,05 g

„Орехи с карамел“

Интересни факти за орехите и карамела

История

В повечето езици думата карамел е навлязла от френски през испанското caramelo, умалителна форма на calamus (тръстика). Към края на XVIII век технологията на карамела била широко разпространена и много модерна в цяла Европа и Америка. Използвала се за приготвяне на кремове, бонбони,  сосове и захаросани ядки.

Здравословно

Орехите са считани за едни от най-здравословните ядки, богати са на омега-3 мастни киселини. Различни изследвания са доказали, че понижават холестерола и риска от сърдечна недостатъчност. Орехите помагат за зарастването на различни белези и пигментации по кожата и й придават блясък.

Витамини

Орехите са богати на витамини от В-групата, фибри, антиоксиданти – витамин Е, белтъчини, мазнини, железни, магнезиеви и други минерални соли, алфа-линоленова киселина – една от основните омега-3 мастни киселини.